sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Ensi-ilta lähenee - The premiere is soon

 

Pääsin seuraamaan perjantaina baletin harjoituksia ja näin jo osan puvuista lavalla. Paljon on vielä työn alla. Itse valmistan kuvan mukaisia korsettityylisiä yläosia. Koristejalokivinauhat ja hakaset ommellaan kaikki käsin. Sormenpäät ovat ahavoituneet ja kovettuneet neulanpistoista. Sormustin on ihan hyvä tässä työssä, kun sitä oppii vain käyttämään:)Kankaat ovat hyvin koristeellisia ja värikkäitä, koska niiden täytyy näkyä ja loistaa lavalla. Paljon on kultaa ja kimallusta, paljetteja, koristejalokiviä ja pitsejä.Yläosan kangas on kokonaan tuettu palttinalla. Pääntielle leikattiin ja ommeltiin vinotukinauhaa. Taakse nauhakujaan ommeltiin lisäksi nyörit. Olalle laitettiin kuminauhaa, koska asun tuli joustaa, ei kiristää,  tanssiessa ja erilaisissa nostoissa.  Saumanvarat käännetään usein toiselle sivulle. Jos tanssija on herkkä iholtaan, joudun avatut saumat myös kääntämään sivulle tai ompelemaan metallikoristeisen kankaan päälle toisen kankaan, ettei se hierrä tanssiessa. Takana on luutuenta ja hakaskiinnitys. Muutoksia tehdään joka sovituksen jälkeen...
Jokainen asuste valmistetaan mittojen mukaan tietylle tanssijalle. Usein asustetta käytetään vain tässä baletissa ja sitten se viedään Oopperan varastoon. Estonia -oopperalla on kaupungilla useita eri varastoja. Tämä puku on valmistettu Voogandille ja Bajadeeri -balettiin.


Yläosaan ommellaan sitten alla olevan mukainen hame, joka on ollut juuri sovituksessa ja vielä keskeneräinen. Harjoitusta varten hame ommeltiin yläosaan harsimalla se jättäen siihen sopivan verran liikkuvuutta.


Näiden teko jatkuu ainakin vielä huomisen... Työt eivät varmasti lopu.

Kun kaikki asusteet ovat saatu valmiiksi, sitten alkaa korjaus- ja muutostyöt:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti