keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pitsi-ihanuuksia pääsiäisen alla / Lovely beaded fabric and coming Easter

Kuvakollaasi /ideakuvia asiakastyöhön /Photo collage to customer´s party dress
 
Asiakkaani toi minulle palan erittäin kaunista helmikirjailtua (kallista) kangasta, josta lähdimme ideoimaan hänelle juhla/tanssiaismekkoa. Mekon pituus ja helma mukailevat kuvakollaasin pitsimekon helmaa. Mekko ommellaan tästä helmikirjaillusta kankaasta ja mustasta Dupion-silkistä. Pitsikangasta ei ole suurta määrää, joten ideointi juhla-asusta on parhaillaan käynnissä. Luonnoksia ja yksityiskohtia on mietitty ja piirretty. Lankalauantaina pidämme asiakkaan kanssa palaverin mekon yksityiskohdista ja miten etenemme, milloin protosovitus jne.

Tämä asiakastyö on samalla viimeinen näyttötyöni Omniaan ennen valmistumista. Ensi viikolla esitän arvioitsijoille työsuunnitelman piirustuksineen, poikkileikkauskuvineen ja mallinmerkintöineen. Janne Renvall on yksi arvioitsijoista.

Tällä viikolla olen ommellut mm. uuden vuorin villakangastakkiin, erinäisen määrän verhoja määrämittaan ja tänään aloitin pidemmän projektin, jossa verhoilen veneen istuimet uusiksi. Tiedossa myös venepressujen korjausta. Venekausi alkaa pian. Mielenkiintoista ja haastavaa!

Pian blogissa mm. ompelusanastoa venäjäksi, kun täydennän sitä vielä. Kiitos Mikko:) Tarvitsen sitä toukokuussa Estonia-oopperassa. Tulossa myös etukäteisfiilistelyä! Katsomme mitä ihanuuksia Estonia-ooppera tarjoaa tämän kevään ohjelmistossa.

Huomenna teemme töitä vielä täysillä ja sitten keskitymme pääsiäisen viettoon. Lankalauantaina kilistellään lehmänkelloja ja rämistellään peltipurkkeja, jotta noidat ja pahat henget karkottuvat. Pääsiäisen aika on itselleni myös hiljentymisen aikaa. Pääsiäismunat ja vihreä ruoho antavat meille toivoa uudesta elämästä.Pian voimme iloita ja toivottaa toisillemme Hristos voskresje / Христос воскресе - Kristuksen ylösnousemuksen kunniaksi.

Ihanaa ja aurinkoista pääsiäisen aikaa!

----------------------------------------------------
In english later on...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti